CONTENT

Destacados

HIVACAT

Dia Mundial de la Sida - Jornades de divulgació per a joves

Dia Mundial de la Sida - Jornades de divulgació per a joves

El Periódico

01.12.15

Amb motiu del Dia Mundial de la Sida, l'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa i l'Obra Social "la Caixa" van organitzar una xerrada participativa Què en saps del VIH/sida? al CosmoCaixa de Barcelona. L'activitat formava part del programa IrsiCaixa Divulgació, destinat a difondre els conceptes bàsics entorn del VIH/sida i la recerca en aquest camp, amb l’objectiu últim de fomentar la prevenció i les vocacions científiques. Les activitats estan dirigides a estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius de grau superior. Des de la seva posada en marxa, durant el curs 2011-12, hi han assistit 4.730 persones. 

 

Les activitats són impulsades per l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa i l’Obra Social “la Caixa” per donar resposta a la necessitat social de prevenció de la infecció pel VIH. Segons el Programa Conjunt de les Nacions Unides sobre el VIH i la Sida, ONUSIDA, en lloc de reduir-se, el nombre de noves infeccions en adults als EEUU, Europa occidental i central s’ha mantingut estable des de l’any 2000. L’any 2014 hi ha haver 85.000. 

 

El Periódico va entrevistar el Javier, un dels testimonis que participen en aquestes xerrades i que treballen per conscienciar als joves de la importància de la prevenció. Podeu llegir l'entrevista aquí.